En hurtig opskrift på den lækre populære ret.

Pariserbøf er en klassisk dansk ret, omend navnet jo kunne antyde at retten er opfundet i Paris, men det er slet ikke tilfældet. Det kommer sig nok mest af alt af at bøffen i retten serveres på et stykke brød.

En pariserbøf er utrolig nem at lave og smager fantastisk. God simpel hverdagsmad, som med fordel kan serveres med lidt frisk grønt på siden.
Normalt serveres en pariserbøf med rå løg, rødbeder, peberrod, kapers og evt. pickles, men jeg foretrækker den helt simple udgave uden kapers og uden pickles, men til gengæld serveret med lidt  frisk grønt på siden.

Pariserbøffer
Denne her gang havde jeg lidt ærteskud på køl, som smager rigtig godt og er dejligt sprøde, men ellers kan man sagtens servere retten med lidt grøn salat i stedet.
Pariserbøffen serveres på et stykke smørristet brød, og du kan bruge lige det brød du har lyst, men jeg syntes det fungerer bedst med toastbrød, så jeg brugte det her toastbrød ovre fra broedet.dk.
Du kan med fordel bruge et helt stykke peberrod og høvle det selv. Det smager markant bedre end det der er høvlet i forvejen.

Opskrift på Pariserbøf

  • Antal: 4 stks
  • Tidsforbrug: 20 minutter
  • Forfatter: Søren

 

Ingredienser

  • 400 gram hakket oksekød, gerne med fedtprocent 10-12%
  • 4-6 æggeblommer
  • 6 skiver syltet rødbede
  • 1 stort rødløg
  • 2 spsk høvlet peberrod
  • Salt og Peber
  • 4 skiver toastbrød, eller andet brød
  • 50 gram smør
  • 150 gram frisk grønt, f.eks. salat eller ærteskud, som jeg bruger i denne her ret

Fremgangsmåde

    • Start med at hakke rødbeder i tern og skær løg i skiver. Høvl dernæst peberrod, med mindre du har brødetkøbt peberrod der er høvlet.
    • Rens det grønne så det er klar til servering.
      Læg æg i en skål og skold dem med kogende vand, i ca. 30 sekunder.
    • Slå derefter æggene ud og sorter hviden fra blommen, det er kun blommen der skal bruges. Lad gerne blommen ligge i æggeskallen så den senere kan anrettes på bøffen. Eller gør som jeg har gjort i det her tilfælde, hvor jeg har hældt æggeblommerne op i en skål for sig.
    • Varm 2 pander op, gerne 2 grillpander hvis du har det.Brød og bøf
      Form 4 hakkebøffer af kødet og steg dem i smør, ved middel varme 4-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegt du ønsker bøffen.
      Sørg for at krydre bøffen med friskkværnet salt og peber mens du steger.
    • Efter de første fem minutter påbegyndes stegning af brødet i smør. Det skal have 2 minutter på hver side, ved hård varme
      Anret straks retten ved at placere brødet på tallerkenen, derefter bøffen, derefter løg, derefter rødbede og så peberrod og evt. kapers og pickles hvis du også vil have det på.Brød, Bøf, Løg, Rødbede
  • Tilføj grønt og æggeblomme, enten oven på pariserbøffen eller ved siden af pariserbøffen.

Så er der serveret lækker pariserbøf, som helst skal spises med et godt glas rødvin.

Husk et sådan en gang pariserbøf altid også er en vinder, til et frokostbord, det slår rigtig meget smørrebrød med et par længder.

 

God Appetit!

Print Friendly, PDF & Email